Tillverkning av chargeringskorg

Lyckad tillverkning av tung skrotkorg

 

Nu levererar BSM en chargeringskorg, allmänt kallad skrotkorg, till Hagfors stålverk, som drivs av Uddeholms AB.

– Detta kan i framtiden bli en ny nisch för oss på BSM. Vi har fått signaler om att fler planerar beställa skrotkorgar av oss, säger Jan Vennerström, säljare på BSM som har en nära koppling till det är projektet.

 

Inom stålindustrin är ljusbågsugnar ett viktigt redskap i arbetet med att återvinna stål. Skrotkorgen är ett kärl fylls med stålprodukter, som ska återvinnas, och med hjälp av en travers fraktas skrotet till en ljusbågsugn där innehåller töms, smälts och sedan blir till nya stålprodukter.

BSM i Borlänge har nu tillverkat sin första skrotkorg. Ett stort kärl som är fyra meter högt och tre meter i diameter och väger ca. tolv ton. – Tillverkningen har gått bra. Det avgörande för en bra kvalité är den goda förmågan inom BSM att först läsa ritningar rätt och sedan göra ett bra svetsjobb. Här har det verkligen handlat om mycket svetsning, säger Jan Vennerström.

I början av september skedde leveransen till stålverket i Hagfors. Samtidigt signalerar Jan Vennerström att det kan bli fler uppdrag att tillverka skrotkorgar:

– Mycket tyder på att detta har en intressant framtid för BSM. Vi har fler beställningar på skrotkorgar på gång.

 

BSM-säljarna Martin Joronen och Jan Vennerström visar den chargeringskorg, allmänt kallad skrotkorg, som BSM nu levererar till Hagfors stålverk.

Representanter från Force Technology gör, med hjälp av ultraljud, en tredjepartskontroll av skrotkorgens svetsningar.